T-ONE, älykäs automaatio-ohjelmisto

Sisälogistiikkaprosessiesi yhdistäminen

Toyotan oma T-ONE-automaatio-ohjelmisto on rakennettu integraatiokerrokseksi, joka on tiedonsiirtoyhteydessä Toyotan automaattitrukkien ja olemassa olevan infrastruktuurin, kuten varaston hallintajärjestelmien, tuotteiden tunnistuksen ja muiden materiaalin käsittelylaitteiden kanssa. T-ONE tarjoaa modernin palvelupohjaisen arkkitehtuurin, jossa on hyvin määritellyt ohjelmointirajapinnat (API) helppoa alustaan integrointia varten.

Älykäs ohjelmisto mahdollistaa toiminnallisen kestävyyden ja joustavuuden, jolloin toimintosi on helppo mitoittaa ja käyttöönotto on nopeaa. Näin ollen se sopii sovelluksiin, joissa on merkittävä määrä ajoneuvoja. Ratkaisu voidaan konfiguroida sopivaksi erilaisiin materiaalivirtoihin ja se tarjoaa käyttöliittymän myös automaattisten kuljetusvaunujen manuaalista ohjausta varten. T-ONE tarjoaa sarjan graaffisia KPI mittareita.

Mistä sanoista nimi T-ONE tulee?

T-ONE organisoi toimintaasi

T-ONE on Toyotan automaatioratkaisujen sydän: se valvoo ja optimoi koko toimintasi. Tämä älykäs automaatio-ohjelmisto pitää huolen Toyotan automaattisten kuljetusvaunujen komentojen ja liikenteen hallinnasta ja tarjoaa monia toimintoja, joihin kuuluvat mm:

Komentojen antaminen

T-ONE voi käynnistää työtilauksen usealla tavalla toiminnastasi riippuen. Se voidaan tehdä esimerkiksi varastonhallintajärjestelmän (WMS) kautta tai käyttäjien työasemillaan painamilla painikkeilla (Toyota tarjoaa käyttöön CallMe-näytön/CallMe-painikkeet). Komennon antamiseen voidaan käyttää myös I/O-signaaleita (yleensä valokennoja, PLC) tai skannereita (yleensä kuljettimiin asennettuja viivakoodinlukijoita).

Kohteen asettaminen

Työtilauksen kohde voidaan määrittää komentoa annettaessa (varaston hallintajärjestelmällä, painikkeella tai I/O-signaalilla) tai dynaamisesti ID-skannauksella poiminnassa. Toyotan automaatio-ohjelmisto mahdollistaa myös skannatun arvon lähettämisen määrättyyn kohteeseen kohteen kartoitustoiminnon kautta. Kohteen ei tarvitse olla esikonfiguroitu ja se voi olla erilainen esimerkiksi aamulla ja iltapäivällä.

Työtilausten hallinta

T-ONE hallinnoi järjestystä, jossa tilaukset suoritetaan: erilaiset prioriteetit voidaan käsitellä varaston hallintajärjestelmällä, T-ONE-ohjelmistolla tai first-in first-out periaatteella. Komento voidaan antaa myös yksittäisen kuljetuksen käsittelemiseksi sekä kokonaisen rivin tai koko alueen tyhjentämiseksi. Komennot voidaan suorittaa erilaisten esiasetettujen virtausten mukaisesti:

 • A-B-kuljetuksena 2 aseman välillä
 • kierroksena, jossa on tietty määrä pysähdyksiä täydennystä/poimintaa varten
 • monivaiheisena kuljetuksena, jossa kuljetuksesta huolehtii useampi ajoneuvo, jolloin jokaiseen tehtävään tulee valita parhaiten sopiva vaihtoehto.

Lisätietoja automaattisista varastotrukeistamme >>

Mittareiden ja virheiden visualisointi

T-ONE tarjoaa sarjan suorituskykymittareita, joiden grafiikat esitetään käyttöliittymässä järjestelmän suorituskyvyn visualisoimiseksi:

 • Laitteiden yleiskatsaus: reaaliaikainen luettelo kaikista automaattisista kuljetusvaunuista tämänhetkisen tilan mukaisesti sisältäen laitteen ID:n, tilan ja kuormitustilan
 • Laitehistoria: tärkeät tapahtumat tai virheet sisältäen laitteen ID:n, tapahtumakoodin ja tapahtuman kuvauksen
 • Komentojen yleisnäkymä: näytetään komentojen suoritusajat, odotusajat ja laitekohtaiset suoritetut komennot
 • Komentohistoria: komentojen historiatiedot viimeisten 90 päivän osalta

Käyttäjien ja turvallisuuden hallinta

T-ONE tarjoaa käyttäjien hallintajärjestelmän automaattisten kuljetusvaunujen turvallisen käsittelyn tueksi:

 • Valtuutettujen käyttäjien, roolien ja salasanojen lataus
 • Yksittäisten käyttäjien todennus jokaisen käyttäjän pääsyn ja soveltuvien tietojen näytön mahdollistamiseksi
 • Jäljitysloki, joka sisältää tiedot kirjautumisista ja käyttäjien toimista
 • Kaiken selaimien ja T-ONE-palvelimien välisen tiedonsiirron alakohtainen SSL/TLS-salaus, jotta tiedonsiirtoa ei voida keskeyttää tai siihen ei voida lisätä mitään

Lisätietoja automaatioprojektien hallinnasta >>

Järjestelmäintegraatio

Toyotan automaatio-ohjelmisto voidaan integroida esimerkiksi seuraaviin käytössäsi oleviin järjestelmiin:

 • Varaston hallintajärjestelmä (WMS) (käyttäen verkkopalveluita, SOAP, REST)
 • PLC:t (I/O-signaalit)
 • Kuljettimet (I/O-signaalit, yleensä valokennoilta tai laserantureilta)
 • Robottisolut (I/O-signaalit)
 • Ovet (I/O-signaalit)
 • Palohälytin (I/O-signaalit)

Akkujen hallinta

Automaattitrukeissa voi olla lyijy- tai litium-ioniakut. Litium-ioniakut mahdollistavat automaattisen latauksen.

Akkujen hallintatoiminnolla voidaan asettaa säännöt siitä, kuinka järjestelmän laitteita tulisi ladata. Optimaalinen lataustapa riippuu monista tekijöistä, kuten asiakkaan laitteiston sijoittelusta, kalustosta ja akkutyypistä. T-ONE tukee perinteistä lataamista, jossa akku ajetaan lähes tyhjäksi ennen latausta, lyhyitä välilautauksia (Li-Ion akkutekniikalla) ja ajastettua lataamista.

 

Takaisin automaatioratkaisujen sivulle >>

Kiinnostuitko?

Jos haluat lisätietoja ja keskustella trukkiautomaation mahdollisuuksista, ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevan lomakkeen kautta. 

Olet askeleen lähempänä trukkiautomaatiota

Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn ja käytön tietosuojaselosteemme mukaisesti.