Toyota Production System

Toyotan tuotantojärjestelmä (TPS) eli Lean antaa työntekijöille valtuudet laadunvalvontaan jatkuvalla prosessin parantamisella ja hukkatyön poistamisella. TPS vaikuttaa joka tasolla organisaatiossamme, ja sisältää yhteisen tiedon, arvojen ja prosessien ymmärryksen.

Toyota Production System - LEAN:in juuret

Toyota Production Systemistä lisää

Mitä TPS tarkoittaa liiketoiminnallesi?

TPS on yleisesti ymmärretty käsite autonvalmistusalalla ja siihen liittyvillä teollisuudenaloilla. Sitä käytetään esimerkkinä useiden muiden alojen yrityksissä. Toyotan metodilla monet yritykset voivat jatkuvasti parantaa tuottavuuttaan pitäen yllä asiakkaiden laatuun ja toimitusaikatauluihin liittyvät odotukset.

Laatu kiitos kuuluu Toyotan jatkuvalle kehitystyölle ja uudistuksille, jotka auttavat asiakkaitamme edelleen parantamaan toimintojaan

• Kustannukset pystytään pitämään minimissään tuottavuuden ja Toyotan korkealaatuisten tuotteiden ansiosta

Toimitukset ovat aina ajallaan, jolloin asiakkaamme voivat suunnitella toimintonsa tehokkaasti ja ajallaan

• Ympäristötekijät ovat Toyotalle, kuten myös asiakkaillemme tärkeitä ja kiinnitämmekin niihin huomiota aina valmistuksesta tuotteen elinkaaren loppuun saakka. Valitsemalla Toyotan tuotteen valitset ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon

• Turvallisuus on meille aina tärkein, niin työntekijöiden kuin asiakkaidemmekin. Toyotan prosesseissa ja tuotteissa on turvallissutekijät otettu huomioon, jolloin hyödyt näkyvät aina tuottavuudessa ja kustannuksissa

Juuri oikeaan aikaan – tehokkaat työmenetelmät

Toyotan tuotantojärjestelmä täyttää asiakkaiden vaatimukset tehokkaasti yhdistämällä tuotannon senhetkiseen kysyntään.

TPS alkaa asiakkaan tilauksesta ja kulminoituu valmiin tuotteen täsmälliseen toimitukseen. Se vaatii hienosäädetyn tuotantoprosessin jossa jokaiseen vaiheessa on käsillä vain tarvittava määrä osia. Tätä kutsutaan ”Just-in-Time” eli JIT-tuotannoksi. 

JIT-konseptilla on monia etuja. Sen avulla ei tarvitse pitää suuria varastoja ja asiakkaiden tarpeisiin voidaan reagoida nopeasti. Se luo tuotantoon ”vetoa” joka vastaa markkinoiden vaatimuksia.

Tämä mukautuvuus on mielestämme tärkeimpiä tekijöitä Toyotan menestyksessä. 

Jidoka – laadun rakentamista

Toyota on kuuluisa koko tuotantoprosessin kattavasta laadunvalvonnastaan. Tuotantolaitteet on suunniteltu osoittamaan parannuksen tarpeessa olevat alueet. Tuotanto keskeytetään heti kun ihminen tai kone havaitsee virheen, ja ongelmat ratkaistaan välittömästi ja ratkaisusta otetaan oppia kautta organisaation.

Jidoka sisältää omaehtoisen laadunvalvonnan ja kannustaa kaikkia prosessin osapuolia positiiviseen muutokseen. Sillä taataan paras laatutaso jokaisessa tuotannon vaiheessa.

Kaizen – uudistuminen on jatkuvaa kehitystä

Jatkuva kehittäminen. Parannamme toimintaamme jatkuvalla kehittämisellä sekä uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja etsimällä.

Tällä periaatteella tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita, jotka käyttävät edistyksellistä ja luotettavaa teknologiaa. Vuodesta 2006 olemme vähentäneet 54% takuista aiheutuvia kustannuksia. 

TPS terveys ja turvallisuus

Turvallisuus on tärkein painopiste ja käytäntö Toyota Production Systemin (TPS) mukaisessa toiminnassamme. Tuotantolaitoksemme ovat saavuttaneet OHSAS 18001 sertifioinnin, joka on kansainvälinen standardi työterveys- ja turvallisuusjohtamisessa.

Toyotan vastapainotrukki

Miksi valita Toyota?

Olemme maailman johtava materiaalinkäsittelylaitteiden valmistaja. Valitsemalla Toyotan trukin valitset paljon muutakin kuin vain trukin.                  

Lue lisää

Toyotan trukkivuokraus

Toyotan vuokratrukit

Tarjoamme monta joustavaa tapaa vuokrata trukki. Olipa tarpeesi päivä, viikko tai useampi kuukausi me pystymme toimittamaan sinulle trukin lyhyellä varoitusajalla.

Lue lisää vuokrauksesta

Rahoitusratkaisut

Tiesitkö että voit ostaa trukkisi myös rahoituksella? Tutustu tarjoamiimme rahoitusratkaisuihin, jotka soveltuvat parhaiten omaan tilanteeseesi.

Kysy rahoitusratkaisuista

Tarvitsetko trukkihuoltoa?

Huoltotiimimme on paikalla auttaakseen sinua!

Miksi valita Toyotan huolto?