Tutustu henkilökuntaamme

Töissä Toyotalla

Katso mitä mieltä oma henkilökuntamme on työskentelystä Toyotalla ja mitä kaikkea me täällä teemme.

Tiina, vuokrauksen ja vaihtokoneiden päällikkö

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Tiina, Toyota Material Handlingin vuokrauksen ja vaihtokoneiden päällikkö. Vastaan vuokraus ja vaihtokone -liiketoiminnasta ja niihin liittyvästä korjaamotoiminnasta. Olen ollut pitkään Toyotalla, joten toimenkuvani on luonnollisesti muuttunut vuosien varrella – aloitin toimistohommissa opintojen ohessa, jonka jälkeen etenin toimistopäälliköksi ja sitten business controlleriksi. Nykyisessä roolissani olen ollut noin yksitoista vuotta.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvani on hyvin laaja-alainen. Kaikessa laajuudessaan koen työnkuvassani tärkeimmäksi myynnin tukemisen. Myyjien auttaminen mitä erilaisemmissa asioissa, aina ison tarjouksen läpikäymisestä parhaan tarjouksen aikaansaamiseksi hinnoitteluun ja päättyneiden sopimusten prosessointiin on iso osa päivittäistä työtäni. Korjaamon toiminnan raportointi sekä analysointi ja asteittainen kehittäminen on myös tärkeä työnkuvaani kuuluva alue.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Kun tulin töihin tänään aamulla mietin kuinka siistiä oli nähdä, kun aurinko paistoaa ja lumet lähtee sulamaan – varmat kevään merkit tarkoittavat että myös trukkimarkkinoilla on kevätsesonki aluillaan ja meiltä lähtee kohta paljon trukkeja liikkeelle niitä tarvitseville asiakkaille.

Miksi valita käytetty trukki?

Petri, avainasiakaspäällikkö trukkiautomaatio

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Petri ja työskentelen logistiikkaratkaisut – yksikössä automaattitrukkien ja -ratkaisujen avainasiakasmyyjänä. Työpisteeni sijaitsee Vantaalla, joskin käytännössä vietän suuren osan aikaa asiakkaiden luona eri puolella Suomea. Toimenkuvaani kuuluu kartoittaa asiakkaiden sisälogistiikan materiaalivirtoja, tunnistaa tehostamista vaativat prosessit ja tarjota heille kannattavuutta ja operatiivista toimintaa parantavia automaatioratkaisuja.  

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Tällä hetkellä työpäivät täyttyvät potentiaalisten AGV -asiakkaiden kontaktoinnista, asiakaskäyntien sopimisesta ja käynnissä olevien AGV -asiakastöiden työstämisestä. Osa työajasta kuluu myös omalle myyntihenkilöstölle annettavan automaation tuotetuen parissa.  Työpäivät ovat kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia, sillä saan olla osaltani luomassa ja kehittämässä Toyotalla automaatioliiketoimintaa Suomen markkinoilla.  

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Ei vaan tässä päivässä, vaan jokaisessa työpäivässä on parasta tyytyväiset asiakkaat ja toimiva työyhteisö mukavine työkavereineen.

 

Kysy lisää trukkiautomaatiosta

Messias, kenttämekaanikko

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Toyotan kenttämekaanikko Messias 29v. Työhöni Toyotalla kuuluu trukkien korjaus ja huoltotoimenpiteet.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työpäiväni ovat vaihtelevia. Jokainen päivä on erilainen. Päiväni lähtee käyntiin sillä kun tarkastan päivän työt ja lähden ajamaan asiakkaalle.

Joskus päivä kuluu asiakkaiden trukkien määräaikaishuoltojen parissa ja seuraavana päivänä voikin olla koneen vian hakemista, sekä korjaamista.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Tämän päivän paras juttu oli se kun sain asiakkaan koneen kuntoon. Asiakas oli erittäin tyytyväinen.

Lue lisää trukkihuollostamme

Akintayo, talousassistentti

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Moikka. Nimeni on Akintayo, lyhyemmin ja helpommin vain Tayo. Aloitin viikko sitten 16.11. talousassistentin pestissä. Teen töitä noin 2-3 päivää viikossa samalla kun opiskelen Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa kolmatta vuottani erikoistumisenani Strategic Management ja International Business. Ensimmäisen kosketukseni Toyotaan sain opiskellessani keväällä 6kk ajan Japanissa, Nagoya University of Commerce and Busineksessä. Tuona aikana tuli mm. käytyä Toyotan kaupungissa tehdaskierroksella ja pääkonttorilla kuulemassa paljon puhutusta Toyota Way:stä, Kaizenista ja TPS:stä.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Pääasiallisena vastuualueenani on Call-back prosessi. Tässä varmistamme toimittajiemme tietoja ja heidän oikeellisuuden välttyäksemme huijausyrityksiltä, joita on tullut ilmi Euroopassa ja muualla maailmassa. Muihin työtehtäviin kuuluu mm. matkalaskujen hyväksymistä, maksuehtojen muutoksia, tarjouspyyntöjen hoitamista ja muita toimiston avustavia tehtäviä. Vasta viikon kuitenkin ollut paikalla niin katsotaan mitä kaikkea muuta tulee vielä lautaselle, hommia kuulemma riittää 😃.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Tänään on 23.11. joten stereotyyppisenä opiskelijana voisi sanoa, että pikkujoulut tietysti!

Muuten varmaan paras fiilis on tullut kun, alkuperäiset hommat on oppinut tekemään jo sujuvammin, omatoimisemmin ja ne vähenee silmissä, johtaen uusien vastuiden/tehtävien saamiseen.

Mikko, tuotepäällikkö

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Mikko ja työskentelen BT-trukkien tuotepäällikkönä. Toimipaikkani on Vantaalla, mutta tuotetuelle tyypillisesti toimialueenani on koko Suomi.  Toimenkuvaani kuuluu kaikenlainen myynninedistäminen, eli toisin sanoen oikeiden ja kannattavien ratkaisujen löytäminen asiakkaille yhdessä myynnin kanssa. Usein myyntityön tukeminen on pitkäjänteistä tekemistä alkaen tehdasyhteyksistä ja päättyen toivottavasti trukin luovutukseen ja käyttökoulutukseen tyytyväisen loppuasiakkaan luona. Tehdasyhteydet, muut toimistotyöt, koulutukset, asiakaskäynnit ja touhukas myyntihenkilöstömme pitää huolen siitä, että tekemistä riittää!

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Jokainen päivä on erilainen, mutta tyypillisesti siihen kuuluu sopiva sekoitus toimistoaskareita ja käytännön harjoitteita, eli asiakaspinnassa vaikuttamista. Asiakaslähtöinen myynnintukeminen vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa tehtaan kanssa, jotta löydämme parhaan ratkaisun jokaisen tarpeeseen. Kaikkineen työpäivät ovat siis vaihtelevia, mutta suunta on aina sama, eli asiakastyytyväisyyden parantaminen.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Monipuoliset työtehtävät pitävät virkeänä - tässä työssä ei pääse sammaloitumaan paikoilleen. Hyvät  työtoverit ja onnistumiset asiakkaiden luona ovat erittäin tärkeitä työssä viihtymisen kannalta.