Tutustu henkilökuntaamme

Töissä Toyotalla

Katso mitä mieltä oma henkilökuntamme on työskentelystä Toyotalla ja mitä kaikkea me täällä teemme.

Janne, myyntipäällikkö

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Janne Kuikka, työskennellyt nyt 2 vuotta Toyotalla, ensin aluemyynnissä ja 1.3.2020 alkaen myyntipäällikkönä etelän myyntialueella. Minulla on kokemusta aiempien työnantajien palveluksessa myös myynnin johtamisen tehtävistä 7 vuoden ajalta eri B2B-myynnin ympäristöissä sekä kansainvälisestä toimintaympäristöstä yli kymmenen vuoden ajalta.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani myyntipäällikkönä kuuluu myynnin ohjaaminen etelän kenttämyynnin osalta sekä lyhytaikaisen vuokrauksen että vaihtokonemyynnin osastot. Jatkan edelleen vastuumyyjänä määrättyihin asiakkuuksiin, eli sikäli myös henkilökohtainen myyntityö jatkuu. 

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Parasta tässäkin päivässä oli asiakkaiden tapaaminen. Kävin luovuttamassa uuden Li-Ion -akulla varustetun Toyota SWE080 pinontatrukin erääseen ruokakauppaan. Samalla pidin käyttökoulutuksen innostuneelle kaupan henkilökunnalle, yht. 9 henkilölle.

Tutustu Li-Ion akkuteknologiaan

Tiina, vuokrauksen ja vaihtokoneiden päällikkö

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Tiina, Toyota Material Handlingin vuokrauksen ja vaihtokoneiden päällikkö. Vastaan vuokraus ja vaihtokone -liiketoiminnasta ja niihin liittyvästä korjaamotoiminnasta. Olen ollut pitkään Toyotalla, joten toimenkuvani on luonnollisesti muuttunut vuosien varrella – aloitin toimistohommissa opintojen ohessa, jonka jälkeen etenin toimistopäälliköksi ja sitten business controlleriksi. Nykyisessä roolissani olen ollut noin yksitoista vuotta.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvani on hyvin laaja-alainen. Kaikessa laajuudessaan koen työnkuvassani tärkeimmäksi myynnin tukemisen. Myyjien auttaminen mitä erilaisemmissa asioissa, aina ison tarjouksen läpikäymisestä parhaan tarjouksen aikaansaamiseksi hinnoitteluun ja päättyneiden sopimusten prosessointiin on iso osa päivittäistä työtäni. Korjaamon toiminnan raportointi sekä analysointi ja asteittainen kehittäminen on myös tärkeä työnkuvaani kuuluva alue.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Kun tulin töihin tänään aamulla mietin kuinka siistiä oli nähdä, kun aurinko paistoaa ja lumet lähtee sulamaan – varmat kevään merkit tarkoittavat että myös trukkimarkkinoilla on kevätsesonki aluillaan ja meiltä lähtee kohta paljon trukkeja liikkeelle niitä tarvitseville asiakkaille.

Miksi valita käytetty trukki?

Mikko, tuotepäällikkö

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Mikko ja työskentelen BT-trukkien tuotepäällikkönä. Toimipaikkani on Vantaalla, mutta tuotetuelle tyypillisesti toimialueenani on koko Suomi.  Toimenkuvaani kuuluu kaikenlainen myynninedistäminen, eli toisin sanoen oikeiden ja kannattavien ratkaisujen löytäminen asiakkaille yhdessä myynnin kanssa. Usein myyntityön tukeminen on pitkäjänteistä tekemistä alkaen tehdasyhteyksistä ja päättyen toivottavasti trukin luovutukseen ja käyttökoulutukseen tyytyväisen loppuasiakkaan luona. Tehdasyhteydet, muut toimistotyöt, koulutukset, asiakaskäynnit ja touhukas myyntihenkilöstömme pitää huolen siitä, että tekemistä riittää!

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Jokainen päivä on erilainen, mutta tyypillisesti siihen kuuluu sopiva sekoitus toimistoaskareita ja käytännön harjoitteita, eli asiakaspinnassa vaikuttamista. Asiakaslähtöinen myynnintukeminen vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa tehtaan kanssa, jotta löydämme parhaan ratkaisun jokaisen tarpeeseen. Kaikkineen työpäivät ovat siis vaihtelevia, mutta suunta on aina sama, eli asiakastyytyväisyyden parantaminen.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Monipuoliset työtehtävät pitävät virkeänä - tässä työssä ei pääse sammaloitumaan paikoilleen. Hyvät  työtoverit ja onnistumiset asiakkaiden luona ovat erittäin tärkeitä työssä viihtymisen kannalta.

 

Petri, avainasiakaspäällikkö trukkiautomaatio

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Petri ja työskentelen logistiikkaratkaisut – yksikössä automaattitrukkien ja -ratkaisujen avainasiakasmyyjänä. Työpisteeni sijaitsee Vantaalla, joskin käytännössä vietän suuren osan aikaa asiakkaiden luona eri puolella Suomea. Toimenkuvaani kuuluu kartoittaa asiakkaiden sisälogistiikan materiaalivirtoja, tunnistaa tehostamista vaativat prosessit ja tarjota heille kannattavuutta ja operatiivista toimintaa parantavia automaatioratkaisuja.  

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Tällä hetkellä työpäivät täyttyvät potentiaalisten AGV -asiakkaiden kontaktoinnista, asiakaskäyntien sopimisesta ja käynnissä olevien AGV -asiakastöiden työstämisestä. Osa työajasta kuluu myös omalle myyntihenkilöstölle annettavan automaation tuotetuen parissa.  Työpäivät ovat kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia, sillä saan olla osaltani luomassa ja kehittämässä Toyotalla automaatioliiketoimintaa Suomen markkinoilla.  

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Ei vaan tässä päivässä, vaan jokaisessa työpäivässä on parasta tyytyväiset asiakkaat ja toimiva työyhteisö mukavine työkavereineen.

 

Kysy lisää trukkiautomaatiosta