Logistiikan trendit 2024: valmistaudu tulevaan

Logistiikan trendit 2024 -raportti on Toyota Material Handling Europen julkaisema, ja se tarjoaa ylätason katsauksen logistiikka-alan keskeisimpiin trendeihin ja uusiin teknologioihin.

Logistiikka-ala käy läpi merkittävää muutosta; teknologiat kehittyvät, logistiikka kehittyy, sekä yhteiskunnan ja väestön toimintatavat niin työelämässä kuin vapaa-ajalla ovat jatkuvassa muutoksessa – kaikki nämä tuovat sekä haasteita että mahdollisuuksia logistiikka-alan toimijoille.

 

 

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

  • Euroopan talouskehityksen odotetaan paranevan bruttokansantuotteen (GDP) kasvaessa ja inflaation hidastuessa. Geopoliittinen tilanne varjostaa kuitenkin edelleen tavaroiden liikkumista ja toimituksia.
  • Ympäristö- ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin kiinnitetään edelleen erityistä huomiota ja tätä vahvistaa Euroopan Unionin yritysten kestävyysraportointia koskeva direktiivi (CSRD).  
  • Energian varastointi nousee entistä keskeisemmäksi asiaksi. Tämä tarkoittaa akkujen tai vedyn käytön lisääntymistä.
  • Työmarkkinoilla on havaittavissa suuntaus uuden osaamisen tarpeesta, jota tarvitaan automatisoitujen toimintojen ja digitaalisten prosessien tukemiseksi.

Huom! Raportti on saatavilla vain englanniksi.

Lataa logistiikan trendit 2024 -raportti