Kylmä- ja pakkasvarastot

Kylmä- ja pakkasvarasto on työskentely-ympäristönä erittäin vaativa. Sen lisäksi, että pakkasen puolella oleva lämpötila heikentää trukkien akkukapasiteettia, sähkölaitteita, voitelua ja kuljettajan kykyä käsitellä trukkia, on huomioitava myös ahtaat tilat. Kylmävarastoissa (lämpötila alimmillaan 0 °C) tai pakkasvarastoissa (lämpötila alle 0 °C) tarvitaan tehokkaita tilaa, resursseja ja aikaa säästäviä ratkaisuja. Tämän lisäksi kaiken on toimittava luotettavasti näissä haastavissa olosuhteissa. Meillä on pitkäaikainen kokemus alhaisissa lämpötiloissa työskentelystä ja tarjoamme kattavan valikoiman trukkeja ja ratkaisuja kylmä- ja pakkasvarastojen hyytäviin olosuhteisiin.
Haaste

Resurssit

Työntekijöiden ja laitteiston lämpiminä pitäminen, jotta tehokkuus säilyy korkealla.

Haaste:

Tilankäyttö

Tilan käytön maksimointi säilyttäen joustavuus.

Haaste:

Aika

Käytettävyyden maksimointi ja oikean teknologian hyödyntäminen.

Trukkiratkaisut kylmiin olosuhteisiin

Kylmä- ja pakkasvarastoihin tarkoitetut trukit maksimoivat käytettävyyden

 • Soveltuvat jopa -30°C:n lämpötiloihin.
 • Erilliset kylmä- ja pakkasvarasto-ominaisuudet ja lisävarusteet kaikkiin malleihin.
 • Tarpeisiisi räätälöity huoltosopimus.

SUOSITTELEMME: Näillä kuudella vinkillä tehostat kylmävarastosi toimintaa

Kaikki Toyotan trukit on suunniteltu siten, että niitä voidaan käyttää jopa 0 °C:n lämpötiloissa. Useimpiin trukkeihin on kuitenkin tehtävä muutoksia työskentelylämpötilan laskiessa -30 °C:seen. Erityisominaisuuksiin kuuluvat mm. ruostumaton teräs, kylmävarastoöljy, liukumattomat ajoalustat ja lämmitetyt akut.

Toyota tarjoaa myös kattavan valikoiman trukkeja, jotka voidaan muokata kylmä- ja pakkasvarastokäyttöön sopiviksi, kuten:

Joidenkin trukkien kohdalla tarvitaan vain pieniä muutoksia, esimerkiksi Toyota BT Levio -lavansiirtovaunujen ja BT Staxio -pinontatrukkien osalta riittää vain alhaiseen lämpötilaan soveltuvan hydrauliikkaöljyn käyttö. Muilta osin laitteet on suunniteltu kylmävarastoissa käytettäviksi ja niissä on täysin sinetöidyt komponentit. Toyotan kaikki kylmä- ja pakkasvarastotrukit on selkeästi merkitty lumihiutalesymbolilla. Näin voidaan pienentää kuluja, kun trukkeja ei vahingossa käytetä väärässä ympäristössä.

 

 

Litiumioniteknologia - energiatehokas ratkaisu

 • Litiumionitekniikalla varustettu trukki on energiatehokas ratkaisu kylmä- ja pakkasvarastoihin.
 • Trukeilla on pitkä käyttöaika litiumioniakun ansiosta.
 • Lämmitetty litiumioniakku, akkua voi varata myös kylmissä tiloissa.
 • Litiumioniakku on huoltovapaa.

Lämpötilaeron vuoksi on suositeltavaa pitää trukit kylmässä mahdollisimman pitkään kosteuden tiivistymisen välttämiseksi. Litiumioniteknologian ansiosta trukkeja voidaan käyttää pidempään yhdellä akulla ja akun varaus onnistuu kylmässä ympäristössä (lisävarusteisiin kuuluvalla akkulämmittimellä).

Lue lisää Li-Ion akkujen hyödyistä

Tiheä varastointi optimoi tilankäytön

 • Laaja valikoima varastointijärjestelmiä tiheään varastointiin.
 • Kapeakäytävätrukit vaativat erittäin vähän tilaa ja tarjoavat hyvän läpimenoajan.
 • Automatisoidut hyllystösukkulat mahdollistavat kompaktin varastoinnin.

Kapeakäytävätrukkeja tai hyllystösukkuloita käyttävä kompakti varastointi on tehokas ratkaisu. Toyotan hyllystösukkula mahdollistaa kompaktin varastoinnin läpimenoajasta tinkimättä. Puoliautomaattisen toiminnan ansiosta kustannukset siirrettävää lavaa kohden ovat alhaiset. Kuormia siirretään hyllystön sisällä radio-ohjatuilla hyllystösukkuloilla. Tarvitsemasi hyllystöratkaisu riippuu tuotteistasi ja tarpeistasi.

Kapeakäytävävarastointi tehostaa tilan käyttöä noin 30 % verrattuna perinteiseen varastointiin, mikä tekee siitä erinomaisen ratkaisun kylmävarastoja varten. Kapeakäytäväjärjestelmät tarjoavat kokonaisvaltaisen ja tehokkaan ratkaisun lavojen kylmävarastointiin sekä tilausten valmisteluun ja kokoamiseen. 

Tutustu räätälöitäviin varastokalusteratkaisuihin

Toistuvien tehtävien automatisointi kylmävarastoissa

 • Trukkiautomaatio on mahdollista toteuttaa myös kylmävarastoissa.
 • Työntekijät voivat keskittyä kylmäalueiden ulkopuolella suoritettaviin tehtäviin.
 • Katkeamaton tavaravirta ja parempi tuottavuus.

Kylmässä ympäristössä työskentely voi olla työntekijöille haastavaa, vaatia runsaasti taukoja aiheuttaen korkeita työvoimakustannuksia. Kun automaattitrukit hoitavat nämä työt, työntekijät voivat keskittyä muihin, tuottavimpiin, työtehtäviin. Tämä helpottaa kuljettajien elämää ja optimoi kylmätilojen työvirran.

Lue lisää trukkiautomaatiosta

Yleisimmät kysymykset kylmä- ja pakkasvarastojen logistiikasta

 

 

Ota yhteyttä

Sinua saattaa kiinnostaa

autopilot Toyota

Automaattiratkaisut

Trukkiautomaatio on noussut entistä kiinnostavammaksi vaihtoehdoksi tuotannon materiaalivirtojen tehostajana.  Trukkiautomaatiolla ei kuitenkaan ainoastaan tehosteta prosesseja vaan sillä saavutetaan myös muita hyötyjä. 

Lue lisää >

Litiumioniakkuratkaisut Toyotalta

Tarjoamme nyt täysin integroidut litiumioniakut laajaan mallistoomme. Valmistettu Toyotalla Toyota Production systemin eli leanin mukaan.

Lue lisää >

BT Optio lavansiirtovaunu

Tuotteemme

Tutustu trukkimalleihimme kuten pumppukärryt, työntömastotrukit, lavansiirtovaunut, pinontatrukit, vetotrukit ja vastapainotrukit.

Lue lisää >

Trukkihuoltomme

Huolto ja varaosat

Ennakoiva huoltosuunnittelu ja tehokas varaosapalvelu pitävät asiakkaan trukkitoiminnan käynnissä merkistä ja mallista riippumatta.

Lue lisää >