Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Pasi Niemisen siirtyessä muutoksen hallinnasta vastaavaksi johtajaksi Toyota Material Handling Europelle, Jukka Heinonen nousee Toyota Material Finland Oy:n toimitusjohtajaksi.

Toyota Material Handling Finland Oy:n (TMHFI) nykyinen toimitusjohtaja Pasi Nieminen on nimitetty Toyota Material Handling Europen (TMHE) muutoksen hallinnasta vastaavaksi johtajaksi nimikkeellä ”Organizational Change Management- Lead” (OCM Lead). Nimitys astuu voimaan 1.9.2022 alkaen. Seuraavan kolmen vuoden aikana TMHE toteuttaa koko Euroopan laajuisen toiminnanohjausjärjestelmän ja siihen liittyvien ydinprosessien ja tiedonhallinnan uudistuksen. Nieminen tulee vetämään kansainvälistä OCM-tiimiä, jonka tehtävänä on mm. uudistuksiin liittyvän tiedottamisen, muutoksen hallinnan ja osaamisen kehittämisen koordinointi TMHE:n Euroopan organisaatiossa.

Nieminen hoitaa uusia tehtäviä Suomesta käsin. Hän ehti toimia TMHFI Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2011. ”Olen kiitollinen ja innoissani uudesta kansainvälisestä tehtävästä. Toyotan ainutlaatuinen johtamis- ja yrityskulttuuri luovat vahvan pohjan muutoksien läpivientiin”, Nieminen kommentoi.

TMHFI Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Jukka Heinonen. Heinonen astuu uusiin tehtäviin 1.9.2022 alkaen. Heinosella on 25 vuoden kokemus logistiikan ja materiaalinkäsittelyn alalta ja hän on työskennellyt Toyotalla yli 20 vuotta monipuolisesti eri tehtävissä, viimeisimpänä myynti- ja markkinointijohtajana vuodesta 2010 lähtien.

”Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta siirtyä uuteen tehtävään yrityksen sisällä ja haluan samalla kiittää Pasia yhteistyöstä sekä toivottaa hänelle menestystä uudessa kansainvälisessä roolissa. Odotan innolla tulevaa tehtävääni, jossa haluan olla yhdessä henkilöstömme kanssa kehittämässä asiakkaitamme hyödyttäviä liiketoimintaratkaisuja sekä toimialan parasta asiakaskokemusta”, Jukka Heinonen kommentoi.

Viimeiset vuodet ja koronan aika on ollut materiaalinkäsittelyn ja sisälogistiikan alalla muutoksen ja kasvun aikaa. Kasvua on vauhdittanut mm. vihreä siirtymä ja kaupan alan muutos verkkokaupan suuntaan. Lisäksi sisälogistiikan tehokkuus on noussut monilla eri aloilla yrityksien keskiöön. Heinonen jatkaa: ” Toimialan tämän hetken tärkeimmät trendit ovat kestävä kehitys, automaatio, uudet energiaratkaisut sekä data ja sen hyödyntäminen johtamisen välineenä. Asiakastarpeiden ja markkinan muuttuminen sekä teknologian nopea kehittyminen ovat luoneet mielenkiintoisen toimintaympäristön tarjoten samalla uusia mahdollisuuksia asiakasratkaisujemme kehittämiseen. Arvojemme mukaisesti haluamme haastaa itseämme sekä asiakkaitamme luomaan yhdessä uusia toimintamalleja jatkuvan kehittämisen periaatteen mukaisesti.”

 

Lisätietoja:

Jukka Heinonen 050 0622 689, jukka.heinonen@fi.toyota-industries.eu

Pasi Nieminen 040 9014 401, pasi.nieminen@fi.toyota-industries.eu

 

 

Materiaali- ja kuvapyynnöt:

Markkinointipäällikkö Mira Ljunggren

mira.ljunggren@fi.toyota-industries.eu
puh: +358105757325