Toyota Material Handling Europe on aktiivisesti mukana kansainvälisessä humanitäärisessä yhteistyössä

Toyota Material Handling Europe on aktiivisesti mukana kansainvälisessä humanitäärisessä yhteistyössä Ukrainan sodan pakolaisten auttamiseksi ja Ukrainan kansan inhimillisten kärsimysten lievittämiseksi. Lisäksi kaikki tuotteiden toimitukset Venäjälle ja Valko-Venäjälle ovat pysäytetty.

Emoyhtiömme Toyota Material Handling Europe:n tiedote koskien Ukrainan sotaa:

 

”Toyota Material Handling Europe seuraa suurella huolella Euroopassa tapahtuvaa konfliktia. Vaadimme sodan välitöntä lopettamista. Tukeaksemme sodan uhreja ja pakolaisia lahjoitamme 500 000 euroa Kansainväliselle Punaiselle Ristille.

Muut Toyota-konserniin kuuluvat yritykset ryhtyvät vastaaviin toimiin, ja kannustamme työntekijöitämme, asiakkaitamme ja kumppaneitamme tukemaan Ukrainaa. Selvitämme myös aktiivisesti mahdollisuuksia tukea organisaatioita ja yrityksiä, jotka työskentelevät humanitaaristen- ja pakolaisasioiden parissa.

Kriisin käsittelyssä prioriteettimme on ihmisten – omien työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kumppaneidemme – turvallisuuden varmistaminen.

Toyota Material Handling Europella ei ole tuotantoa tai omia tytäryhtiöitä Ukrainassa. Liiketoimintaamme Ukrainassa harjoitamme riippumattoman jälleenmyyjän kautta. Olemme säännöllisesti yhteydessä jälleenmyyntiyritykseen ja sen henkilöstöön ja tarjoamme tukeamme mahdollisuuksien mukaan.

Venäjän maayhtiömme työllistää noin 100 henkilöä. Tuotteidemme toimitukset Venäjälle ja Valko-Venäjälle ovat pysähtyneet viikon 9 alusta lähtien.

Toyota Material Handling Europe on perustanut työryhmän, joka seuraa kriisin kehitystä ja reagoi siihen tarpeen mukaan. Raaka-aineiden, komponenttien ja valmiiden tuotteiden toimitusketjuun kohdistuvien riskien aktiivinen karttoittaminen on osa työryhmän toimintaa. Toistaiseksi konfliktilla sekä Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan kohdistetuilla pakotteilla ei ole konkreettisia vaikutuksia tuotantoomme.”

Lehdistökontakti

Toyota Material Handling Finland
Mira Ljunggren
markkinointipäällikkö

mira.ljunggren@fi.toyota-industries.eu