Keskon Hakkilan varaston laajennus valmistumassa

Kesko Oyj laajentaa parhaillaan päivittäistavaratoimialan keskusvarastoaan Vantaan Hakkilassa. Kahdessa vaiheessa toteutettavan laajennustyön myötä keskusvarastoon saadaan lisätilaa noin 20 000m2. Laajennusten myötä Kesko pystyy palvelemaan tehokkaasti ja sujuvasti Suomen Lähikaupan verkostosta siirtyneitä noin 400 lähikauppaa.

Varaston laajennus on toteutettu läheisessä yhteistyössä Toyota Material Handling Finland Oy:n kanssa. Hyllypaikoissa laskettuna investointi on Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä.  Keskon ammattilaiset ja Toyotan varastokalusteyksikkö suunnittelivat ensin uuden varaston layoutin simuloiden eri vaihtoehtoja. Sen jälkeen Toyota kalusti koko varaston Toyota Racking Solutions- varastokalusteilla . Kesko käyttää pientavaran keräilyssä innovatiivisia Toyotan itse suunnittelemia ns. rullapetejä, jotka voidaan asentaa joustavasti hyllyjen alariville. Rullapedeillä saadaan hyödynnettyä keräilykäyttöön koko hyllytason syvyys.  Rullapedin tiheä rullajako mahdollistaa myös hyvin pienien tuotteiden varastoinnin. Kerättävä tuote on aina kerättävissä hyllyn etureunalta, jolloin ergonomia on parempi.

 

Toyota toimitti uuteen varastoon myös merkittävän määrän BT E-sarjan työntömastotrukkeja . Kauppaan kuuluvat E-sarjan työstömastotrukit ovat varustettu viimeisimmällä huipputekniikalla mukaan lukien kallistuva hytti, laser- ja kamera-avusteinen haarukan paikoitus ja Toyota i_Site-kalustonhallintajärjestelmä.

 

E-sarjan rakenne perustuu R-sarjaan ainoa erona kallistuva ohjaamo. Kallistuvan ohjaamon ansiosta kuljettaja näkee maston ohi haarukoille mikä nopeuttaa työskentelyä ja lisää turvallisuutta korkeissa varastoissa. Näkyvyyttä edesauttaa lisää läpinäkyvä katto ja innovatiivinen maston malli.  Em. kokonaisuus pienentää kuljettajan niska-hartiaseudun rasitusta toistuvissa korkealla tapahtuvissa toiminnoissa mikä on Keskon kuljettajien ja työturvallisuusvastaavien mieleen.

 

Työntömastotrukin patentoidun turvakatoksen muotoilu luo esteettömän näkyvyyden ylöspäin. Myös maston muotoilu antaa hyvän näkyvyyden haarukoille erityisesti korkeissa nostoissa. Keskon trukeista löytyy myös haarukoiden paikoitusta auttava kohdistuslaser, joka osoittaa haarukoiden korkeuden suhteessa hyllyihin.  Lisäksi uudessa työntömastotrukkimallistossa on kätevä korkeussuunnassa säätyvä lattia kuljettajan pituuden mukaan mikä parantaa kuljettajan ajoasentoa.

Osa trukeista on varustettu Toyotan Li-ion -teknologialla. Huoltovapaan Li-ion -akun pikalataaminen kahvi- ja ruokatunneilla mahdollistaa 24/7 ajon ilman akunvaihtoa ja pidempiä latauksia. Lisäksi ei tarvita erillisiä akunlataushuoneita ja akunvaihtojärjestelmiä. Li-Ion –teknologia vähentää kokonaisenergian kulutusta jopa 30% mm. paremman hyötysuhteen avulla.

Kaikki Keskon trukit on varustettu Toyota I_Site – kalustonhallintajärjestelmällä, jolloin trukkiin on asennettu tiedonkeruujärjestelmä ja langaton tiedonsiirto. Täten trukkien reaaliaikainen tieto on aina saatavilla – missä ja milloin tahansa.