Pumppukärryn käyttöiän pidentäminen

Jos haluat pidentää pumppukärrysi käyttöikää, lukaise tältä sivulta löytyvät vinkkimme pumppukärryn huoltoon.

Ennaltaehkäise

Pumppukärryjen ennaltaehkäisevä kunnossapito on tärkeää tehokkaan työskentelyn takaamiseksi. Säännölliset tarkastukset ennaltaehkäisevät yllättäviä rikkoontumisia ja pidentävät pumppukärryn käyttöikää.

Varaston siisteys

Muistathan pitää varaston siistinä. Puhdas ja järjestyksessä oleva varasto ei lisää vain viihtyisyyttä vaan myös pidentää haarukkavaunun käyttöikää. Lattialla pyörivät johdonpätkät, teipinpalaset ja muut roskat päätyvät herkästi pumppukärryn pyörien ympärille, mikä saattaa aiheuttaa vähitellen ennenaikaista kulumista.

Jos huomaat, että pumppukärrysi ei liiku kuten pitäisi, kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa pyörät. Poista mahdollinen lika ja roskat välittömästi.

Optimoi reitin valinta

Pumppukärryn renkaat kuluvat käytössä, ja etenkin ulkotiloissa käytettävän pumppukärryn kanssa olisi hyvä ottaa huomioon reitin tasaisuus. Tyypillistä on, että valitaan lyhyin reitti, mutta se ei välttämättä ole optimaalisin valinta pumppukärryn kannalta. Hyvin epätasaisilla alustoilla on riskinä, että renkaisiin tulee halkeamia. Ulkona kannattaa suosia mahdollisimman tasaisia reittejä – ja toki sama ohje pätee sisätiloissa.

Huolla ja korjaa pumppukärry

Haarukkavaunun voitelu

Voitelu haarukkavaunu. On tärkeää voidella pumppukärry säännöllisesti lisäämällä korkealaatuista rasvaa pumppukärryn rasvanippoihin.

Kuluneet tai rikkoutuneet pumppukärryn pyörät

Jos pumppukärryn renkaat kuluvat tai menevät rikki, se ei tarkoita, että pitäisi hankkia uusi pumppukärry. Toyotan BT Lifter -pumppukärryihin on saatavilla uusia renkaita varaosina, joten renkaiden vaihdolla tilanne korjaantuu. Ja lisäksi renkaiden vaihtaminen on ekologisempi ratkaisu kuin uuden pumppukärryn hankkiminen. 

Nostossa tai laskussa ilmenevät ongelmat


Eikö pumppukärry nosta tai laske haarukoita? Tämä saattaa johtua laskuventtiilin virheellisestä säädöstä. Molemmissa tapauksissa on parasta säätää laskuventtiilin käyttövivun asentoa ketjun säätömutterin avulla, jotta haarukoiden nosto ja lasku toimii normaalisti.

    • Haarukat eivät nouse löysää ketjun säätömutteria hieman.
    • Haarukat eivät laskeudu kiristä ketjun säätömutteria hieman.

Jos tarvitset varaosia pumppukärryyn, ota meihin yhteyttä

Huolla Toyotan BT Lifter -pumppukärryt alkuperäisillä varaosilla. 

Saatavilla on muun muassa seuraavia pumppukärryn varaosia:

  • pumppukärryn renkaat ja rengassetit
  • pumppukärryn rasvat ja voiteluaineet
  • pumppukärryn venttiilit ja tiivisteet.

 

Lähetä varaosatiedustelu täyttämällä yhteydenottolomake >>

Lähetä varaosatiedustelu sähköpostitse: varaosat@fi.toyota-industries.eu