Litiumionitrukkeja ja varastohyllyjä Toyotalta

Logitri Oy:lle valtava logistiikkakeskus yhteistyössä Toyotan kanssa

Jusslan yritysalueelle Tuusulaan on rakentumassa Pohjoismaiden komein ja modernein 30 000 neliömetrin palvelulogistiikkakeskus. Toyota Material Handling Oy ja Logitri ovat tehneet tiiviistä yhteistyötä rakennuksen tilaratkaisujen ja trukkikaluston optimoinnissa ja suunnittelussa. Toyota toimittaa logistiikkakeskukseen yli 80 000 lavapaikan hyllyjärjestelmän ja kaiken trukkikaluston.
litiumionitrukki Toyotalta

Logistiikkakeskuksen rakentaa Jatke Oy ja se tulee palvelulogistiikkayhtiö Logitri Oy:n käyttöön. Logistiikkakeskus on Suomen mittakaavassa valtava; sen pituus on 454 metriä ja ympärysmitta on yli kilometrin. Rakennus koostuu neljästä osasta. Elintarvikkeiden varastointiin sopivaa tilaa on 30 000 neliömetriä, josta lämpötilakontrolloitua 20 000. Ensimmäinen osa rakennuksesta otettiin käyttöön toukokuussa 2018 ja koko rakennus valmistuu vuoden 2018 aikana.

Logitri on erikoistunut varastopalveluiden ulkoistukseen, jolloin uudessa rakennuksessa tullaan varastoimaan Logitrin asiakkaiden tuotteita. Jarno Hanhisen ja yhtiökumppani Jari Jokisen vuonna 2009 perustama yritys aloitti tyhjältä pöydältä ja on vuosittain tuplannut liikevaihdon ilman varsinaista myyntiä ja markkinointia. Kasvun takana ovat tyytyväiset asiakkaat, joiden kasvavaan kysyntään ja uusiin palveluihin Logitri on aina onnistunut vastaamaan uusilla innovatiivisilla palveluillaan. Puskaradion positiivinen viesti on kuulunut kauas niin, että kasvun rajat tulivat olemassa olevissa tiloissa vastaan. “Olemme saaneet asiakkaidemme luottamuksen, joka on johtanut siihen, että he ovat siirtäneet koko ajan toimintojaan yhä enemmän meille”, kertoo yrityksen toinen perustaja ja toimitusjohtaja Jarno Hanhinen. Uusi logistiikkakeskus on myyty lähes täyteen hyvissä ajoin ennen valmistumista.

Toyotan Material Handling Finland Oy oli alusta saakka mukana kartoittamassa sekä hyllyratkaisuja että konekapasiteettia. Tuttuun kumppaniin oli hyvä nojautua, sillä hyvästä yhteistyöstä oli kokemusta yli vuosikymmenen takaa. “Yhteistyö on perustunut molemminpuoliseen luottamukseen. Sitä oli luontevaa jatkaa tämän projektin yhteydessä”, Hanhinen sanoo.

Ota yhteyttä