Verkkosivuillamme on käytössä evästeet, joiden avulla varmistamme, että sivustomme toimivat ja käyttökokemus on paras mahdollinen. OK

TAE050 autopilot in warehouse

Toyotalta helppoa automaatiota sisälogistiikkaan

Sisälogistiikan toimintojen automatisointi ei ainoastaan paranna prosessien laatua vaan kasvattaa tuottavuutta ja kustannustehokkuutta. Toyotan uusin automaatioratkaisu Autopilot TAE050 eli automaattinen kuljetusvaunu lanseerattiin Logistiikka 2016 –messuilla Tampereella 13-15.9. TAE050 yksinkertaistaa, standardisoi ja optimoi teollisuuden ja logistiikkakeskuksien tavaravirtoja.

Yleensä alle 500 kg:n kuormia siirretään käsikäyttöisillä kärryillä, rullakoilla tai pienillä trukeilla. Tämän tyyppisten yksinkertaisten tavaransiirtojen automatisointi voi olla järkevä vaihtoehto, jolloin henkilöresursseja voidaan vapauttaa tuottavampaan ja monimuotoisempaan työhön.   TAE050 –kuljetusvaunu voi teleskooppivartensa avulla vetää jopa 500 kg painavia kuormia. Pienen kokonsa ansiosta se soveltuu mainiosti ahtaisiinkin tiloihin. Sillä voidaan suorittaa myös mm. keräilytehtäviä varustettuna keräilytasolla.

Autopilot TAE050 – kuljetusvaunun isoin etu on sen helppo, edullinen ja vaivaton asennus. Vaunu kulkee lattialle asennettavaa magneettinauhaa pitkin ja ottaa käskyjä vastaan lattiamerkeistä, jotka ohjaavat vaunun toimimaan halutulla reitillä. Ensin määritellään siirrettävä kuorma sekä purku- ja lastausasemat. Sen jälkeen asennetaan teippi, lattiamerkit ja tehdään vaunulle ohjelma. Vaunun ohjelmointi tehdään yksinkertaisen Excel-pohjaisen ohjelmointityökalun avulla.  Riippuen prosessista vaunulle annettavat käskyt voivat olla yksinkertaisia kuten hiljennä vauhtia tai pysähdy. Muita peruskäskyjä ovat mm. kääntyminen, ajonopeuden määritys ja varoitusäänen kytkeminen.  Ohjelmointikirjastoon sisältyy laaja valikoima käskyjä myös vaativampiin toimintaympäristöihin. TAE050:n ohjelmointi ja asennus todella tarkoittavat yksinkertaista automaatiota, joka takaa varman toiminnan ja myös joustavuuden tarpeiden muuttuessa.

“Me integroimme Autopilot TAE 050 – kuljetusvaunun omiin tuotantotiloihimme viime vuoden lopulla Ruotsin Mjölbyssä. Se toimii kokoonpanolinjamme apuna palauttaen tyhjiä komponenttilaatikoita pakkausalueelle uudelleen täyttöä varten. Ennen tehtävää hoiti täysipäiväisesti yksi henkilö, joka voi nyt keskittyä muihin kokoonpanolinjan tehtäviin. Tämä lisää kokoonpanolinjan tehoja; olemme erittäin tyytyväisiä TAE050:n toimintaan”, kommentoi Peter Carlsson Toyota Material Handlingin Ruotsin tehtaalta.

Toyotalla turvallisuus on tärkein asia kaikessa toiminnassa.  Autopilot TAE050 pysähtyy havaitessaan esteen tai ihmisen lähettyvillään, jolloin onnettomuuksia ja tavaravaurioita ei pääse tapahtumaan. Lisäksi TAE050 seuraa ennalta määritettyjä reittejä ja eliminoi inhimillisen virheen mahdollisuuden verrattuna perinteisen trukin kuljettamiseen.

 “Tämä todella yksinkertainen automaatioratkaisu tukee Lean -ajattelutapaamme. Kuljetusvaunu auttaa asiakkaitamme parantamaan prosessien laatua ja tuottavuutta unohtamatta vähentyneitä kokonaiskustannuksia, kertoo Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nieminen.  

Voit olla myös kiinnostunut

Toyota Tracto vetotrukki

Tuotanto

Emoyhtiömme juuret ovat tuotannossa ja Toyota Production System-filosofiassa (Lean). Asiakkaiden oma tuotantoprosessi on yksi avainalue, jossa pystymme tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa.

Lue lisää >
An autopilot doing horizontal transportation

Automaattitrukit

Trukkiautomaatio lisää turvallisuutta, vähentää onnettomuuksia ja lastin vaurioita, optimoi energian kulutuksen sekä lisää vuorokautista käyttöastetta.

Lue lisää>
Traigo siirtämässä tynnyreitä

Olemme asiantuntijoita sisälogistiikassa

Pyrimme ymmärtämään asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Sen pohjalta tuotamme laadukkaita, luotettavia ja yksilöllisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat asiakkaan erityisvaatimuksiin.

Lue lisää >

Toyota Production System eli Lean

Kaikki Toyotan tuotteet on valmistettu maailmankuulun TPS -filosofian (Toyota Production System) mukaisesti, mikä takaa korkeimman laadun, kestävyyden ja luotettavuuden.

Lue lisää >