Verkkosivuillamme on käytössä evästeet, joiden avulla varmistamme, että sivustomme toimivat ja käyttökokemus on paras mahdollinen. OK

Toyota logistic design - kilpailun banneri

Toyota Logistic Design 2016 -kilpailuun haetaan lahjakkaita muotoilijoita myös Suomesta

Toyota Material Handling (TMH) kannustaa kaikkia muotoilun opiskelijoita ja vuonna 2015 valmistuneita muotoilijoita ympäri Eurooppaa osallistumaan toista kertaa järjestettävään muotoilukilpailuun. Viimeksi kilpailun voitto tuli Suomeen. Tänä vuonna teemana nähdään ”Trukit sellaisina kuin et ole koskaan nähnyt”.

Vuonna 2014  kilpailun aiheena oli uuden sukupolven vetotrukki. Tällä kerralla muotoilijoita pyydetään suunnittelemaan todellisen muodonmuutoksen läpikäynyt trukki. Nykyisellä mallistolla Toyota on maailmalla ja Suomessa selkeä markkinajohtaja mm. hyvän luotettavuuden ja käytettävyyden ansiosta, mutta silti tuotteita voidaan aina parantaa Toyotan jatkuvan parantamisen eli Kaizenin mukaisesti.  

 

Eurooppalaiset muotoilun opiskelijat ja vuonna 2015 valmistuneet suunnittelijat haastetaan päästämään mielikuvitus ja kekseliäisyys valloilleen, jotta “näemme trukit sellaisina joina emme ole niitä koskaan ennen nähneet”.

Magnus Oliveira Andersson, Toyota Material Handling Europen pääsuunnittelija, kertoo: “Toivomme että osallistujat eivät pidättele itseään tämän tehtävän aikana. Jokaisen opiskelijan ja valmistuneen tulisi tuntea itsensä täysin vapaaksi suunnitellakseen minkälaisen trukin tahansa – mikä vain tuntuu parhaalta ratkaisulta esteettisesti ja toiminnallisesti. Yksi ehto kuitenkin suunnittelijoille on; heidän täytyy pitää mielessään tuotetta suunniteltaessa Toyotan ydinarvot (Turvallisuus, Kestävyys, Tuottavuus, Ajettavuus ja Yksinkertaisuus).

Vuonna 2014 kilpailun voitti Turun ammattikorkeakoulussa teollista muotoilua opiskelevat Nea Kosonen ja Elisa Määttänen. Elisa Määttänen kertoo “Vuoden 2014 kilpailu oli hieno kokemus, ja erityisesti palkintojenjako Hannoverissa on jäänyt vahvasti mieleen. Voitto sai minusta yllättävänkin paljon huomiota Suomessa, mikä oli aluksi hieman hämmentävää mutta myös mukavaa. Palkintorahojen lisäksi sain kilpailusta paljon itseluottamusta ja varmuutta. Voitosta on ollut vielä jälkeenpäinkin hyötyä, sillä aloitan nyt syyskuussa harjoittelun TMHE:n Design Centerissä Ruotsin Mjölbyssä.”

Elisa jatkaa: “Me lähdimme alun perin hakemaan kilpailusta hyvää materiaalia portfolioon, ja pelkkä finaaliin pääseminenkin tuntui silloin uskomattomalta. Kilpailuun kannattaakin mielestäni ehdottomasti lähteä mukaan, sillä vähintään saa sitä portfolion täytettä eikä koskaan tiedä kuinka hyvin voi käydä.”

Tuolloin kilpailuun osallistui opiskelijoita yli 100:sta muotoilualan koulusta 17 Euroopan maasta. Voitto oli todellinen tunnustus suomalaiselle muotoilun koulutukselle varsinkin kun kyse on vaativasta ajoneuvojen muotoilusta.

Kilpailun voittaja lunastaa itselleen 5000 euron rahapalkinnon ja myös muut palkintopallille sijoittuneet palkitaan. Lopullisen päätöksen tekee tuomaristo, joka muodostuu alan vahvoista asiantuntijoista ja teollisuuden ammattilaisista. Kilpailun lehdistötilaisuus ja voittajien julkistaminen tapahtuu helmikuussa 2016. Myöhemmin voittajien prototyypit tullaan esittelemään CeMAT 2016 –messuilla Saksassa.

Kilpailuun voi ilmoittautua 18.10.2015 saakka, jonka jälkeen se sulkeutuu.


Voit olla myös kiinnostunut

Trukki tulevaisuu´den teknologiaa

Tulevaisuuden teknologiaa

Smart Logistics ja Logiconomi mahdollistavat tämän päivän ratkaisut ja näyttävät tulevaisuuden näkymämme.

Lue lisää >
Hand sketching a truck

Toyotan muotoilukeskus ("Toyota Design Center")

Tuotteiden suunnitelua ja muotoilua ohjaavat asiakastarpeet maustettuna Toyotan yrityskulttuurilla ja historialla.

Lue lisää >
BT Optio lavansiirtovaunu

Tuotteemme

Tutustu trukkimalleihimme kuten pumppukärryt, työntömastotrukit, lavansiirtovaunut, pinontatrukit, vetotrukit ja vastapainotrukit.

Lue lisää >
Litium-ioni trukki varastossa

Ainutlaatuinen Li-Ion -akkujen valikoima

Huoltovapailla Litiumioniakuilla voidaan ajaa 24/7 pelkällä taukolatauksella. Ei huolta akunvaihdosta, vesityksistä yms.

Lue lisää >