Verkkosivuillamme on käytössä evästeet, joiden avulla varmistamme, että sivustomme toimivat ja käyttökokemus on paras mahdollinen. OK

Toyota Industries Corporation on allekirjoittanut sopimuksen Vanderlanden ostamisesta

Yrityskauppa tulee luomaan maailman johtavan materiaalinkäsittelyn toimijan kattaen kaikki sovellukset manuaalityöstä täysautomaatioon.

Toyota Industries Corporation (TICO) on allekirjoittanut sopimuksen hollantilaisen Vanderlanden ostamisesta. Vanderlande on globaali markkinajohtaja lentokenttien matkatavaran ja rahdin käsittelyjärjestelmissä sekä verkkokaupan pakettikäsittelyn automaatiossa kattaen myös varastojen täysautomatisoinnin. 

Yrityskauppa tulee tukemaan TICO:n strategiaa materiaalinkäsittelyn automaatioliiketoiminnan vahvistamiseksi. Viime vuoden lopulla TICO julkisti vastaavan yrityskaupan USA:ssa ostamalla Pohjois-Amerikan johtavan automaatiointegraattori Bastian Solutions LLC:n.

Vuonna 1949 perustetun Vanderlanden pääkonttori sijaitsee Veghelissä Hollanissa. Vanderlandella on 30 tytäryhtiötä ympäri maailmaa ja vuosien varrella se on tehnyt toimituksia yli 105 maahan. Vanderlande on kasvanut voimakkaasti viime vuosina innovatiivisuuden, älykkäiden ohjelmistojen ja teknologiajohtajuuden avulla. Merkittävä osa maailman johtavista lentokentistä ja verkkokauppayrityksistä ovat Vanderlanden asiakkuuksia. Vanderlande on tehnyt merkittäviä projekteja myös Suomen markkinoilla.

TICO:n liiketoimintajohtaja ja Vanderlanden tuleva hallituksen puheenjohtaja Norio Wakabayashi kommentoi: “Vanderlande tulee täydentämään meidän nykyistä laajaa tuote- ja palveluvalikoimaa älykkään täysautomaation ja ohjelmistojen osalta. Näemme paljon synergioita myös kansainvälisen myynti- ja huoltoverkoston osalta. TICO/Vanderlande – yhdistelmä luo vahvan globaalin toimijan kaikille markkina-alueille.”

Vanderlanden pääjohtaja Remo Brunschwiler lisää; “Vanderlande on hyvin tyytyväinen TICO:n kaltaisesta vakaasta, pitkäjänteisestä ja menestyvästä yhteistyökumppanista. TICO:n taloudelliset resurssit ja globaali verkosto tulee vauhdittamaan Vanderlanden kannattavaa kasvua entisestään.”

Vanderlanden hallitus ja työntekijäneuvosto antavat täyden tukensa yrityskaupalle. Vanderlande tulee säilyttämään nimen sekä yritysidentiteetin ja se tulee jatkamaan itsenäisenä toimijana oman kansainvälisen verkostonsa kautta entiseen tapaan. Euroopan markkinoilla Vanderlande tulee toimimaan yhteistyössä sisaryritys Toyota Material Handling Europen kanssa.

Viranomaisten odotetaan hyväksyvän yrityskauppa vuoden 2017 toisen neljänneksen aikana.

Mikäli haluat lisätietoja niin ota yhteyttä:

Pasi Nieminen, Toimitusjohtaja, Toyota Material Handling Finland Oy

E-mail: pasi.nieminen@fi.toyota-industries.eu

Puh: +358 40 901 4401