Verkkosivuillamme on käytössä evästeet, joiden avulla varmistamme, että sivustomme toimivat ja käyttökokemus on paras mahdollinen. OK

Tutustu henkilökuntaamme

Töissä Toyotalla

Katso mitä mieltä oma henkilökuntamme on työskentelystä Toyotalla ja mitä kaikkea me täällä teemme.

Tutustu henkilökuntaamme

Clarissa, asiakaspalveluvastaava

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen 21-vuotias Yo- Merkonomiksi valmistunut Vantaalainen nainen ja työskentelen trukkihuollon tilauskeskuksessa, kolmen kollegani kanssa. Vastaanotan puheluita mekaanikoiltamme, sekä asiakkailta koskien trukkien huolto-ja korjaustöiden avauksia. Jaan myös asiakkailtamme tulevat työnavaukset eteenpäin mekaanikoillemme. Myös osa trukeille tilattavista kuljetuksista asikkaillemme hoituu trukkihuollon tilauskeskuksen kautta. Laskutukset, sekä hyvitykset ovat myös iso osa työnkuvaani.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työpäiväni on suhteellisen hektinen ja harvoin aamulla töihin tullessaan tietää, mitä kaikkia asioita päätyy päivän aikana tekemään.Työpäiviini kuuluu erityisesti myös kollegoiden kanssa kommunikointi ja tiedon jakaminen osastojen kesken. Tilaukseskuksessa kuitenkaan mikään päivä ei ole täysin samanlainen. Kohtaan työssäni päivittäin uusia tilanteita, joiden kautta opin jatkuvasti uutta ja osaamiseni kehittyy.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Tässä päivässä parasta oli nähdä oman työni jälki ja että yhteistyöllä pystymme selvittämään hankalimmatkin tehtävät.

Töissä Toyota Material Handling Suomessa

Adéla, sopimuskoordinaattori

Kerrotko, kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Nimeni on Adéla, toimin sopimuskoordinaattorina ja vastaan lyhytaikaisista vuokrasopimuksista. Olen kotoisin Tšekin tasavallasta ja ensimmäinen vuoteni Toyota Material Handling Finland Oy:ssä on juuri tullut täyteen. Koska opiskelin Tsekeissä Suomen kieltä pääaineena ja käyttänyt Suomea työkielenä Prahassa usean vuoden, tuntui luonnolliselta myös kokeilla elää ja työskennellä Suomessa. Niinpä pääsin Toyotalle töihin ja siitä on tullut todella hyvä työkokemus!

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvani painopiste on lyhytaikaisten vuokrasopimusten hallinnassa ja laskutuksessa.  Tilaan myös koneiden kuljetuksia asiakkaille niin kuin myös trukkien noutoja takaisin varastoon.  Järjestän asiakkaille myös koeajoja, eli hallinnoin niin sanottuja demosopimuksia. Olen tiiviissä yhteistyössä meidän myyntiosastojen kanssa.

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Sain juuri tänään kaikki lyhytaikaiset vuokrat laskutettua niin kuin aina kuukauden lopussa. Vaikka asiat jatkuvasti pyörivät ja koneet menevät asiakkaille ja tulevat takaisin, on silti hieno tunne aloittaa huomenna vähän niin kuin puhtaalta pöydältä ja odottaa, mitä uusi kuukausi tuo mukanaan.

Petteri, myynti- ja avainasiakaspäällikkö

 

 

Kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Nimihän oli siis Petteri  ja työskentelen myyntipäällikkönä. Nykyisin (8.1. alkaen) vastuulleni kuuluu avainasiakasmyynnin, etelän myynti-tiimin, vaihtokoneiden ja STR-myynnin esimiehenä toimiminen sekä myynnin kehittäminen. Kirjoittelen silloin tällöin myös blogikirjoituksia.

 

Mikä tässä päivässä oli parasta?

Tässä päivässä oli parasta se, että sain työt uusien tiimiläisteni kanssa heti hyvin käyntiin.

Niko, trukkimyyjä

Kuka olet ja mitä teet Toyotalla? 

Hei olen Niko ja toimin trukkimyyjänä Toyota Material Handling Finlandissa Varsinais-Suomen alueella. Trukkimyyjänä tehtäväni on tehostaa asiakkaiden toimintoja sekä valita heille juuri oikeat tuotteet ja palvelut.

Minkälainen on työpäiväsi?

Työpäiväni alkavat yleensä asiakastapaamisilla, reissaan tien päällä harva se päivä. Asiakkaiden tapaamisten välillä käyn piipahtamassa Turun toimipisteessämme tekemässä tarjouksia ja hoitamassa mm. tilaukset eteenpäin. Huollon kanssa teemme yhteistyötä lähes päivittäin liittyen koneen luovutustilanteisiin sekä trukkien käyttökoulutuksiin. Mikään päivä ei kuitenkaan ole samanlainen mikä tekee työstä erittäin mielekästä. 

Mikä oli tässä päivässä parasta?

Tässä päivässä ehdottomasti parasta oli uuden asiakkaan tapaaminen ja palvelukokonaisuuden suunnittelu heidän yritykselleen.

Jussi, talousjohtaja

Kuka olet ja mitä teet Toyotalla?

Olen Jussi ja toimin yhtiömme talousjohtajana. Vastaan yhtiön sisäisestä ja ulkoisesta laskennasta, henkilöstöhallinnosta, IT:stä, ostotoiminnasta ja Compliancesta. Viiden hengen tiimissämme toimimme myös tiiviissä yhteistyössä Euroopan organisaation kanssa liittyen erilaisiin kehitysprojekteihin; tämä onkin laaja-alainen ja mielenkiintoinen tehtäväkenttä. Suomen yhtiön talousjohtajan tehtävän lisäksi vastuullani on riskienhallinnan kehittäminen koko Euroopan organisaatiolle. 

Minkälainen on työpäiväsi?

Työpäivät ovat vaihtelevan erilaisia riippuen siitä, mikä ajankohta kuukaudesta on menossa. Kuukausittainen tulosraportointi rytmittää kalenteria sekä myös rullaava ennusteprosessi, jonka tiimoilta teemme eri vastuuhenkilöiden työtehtävien suunnittelua. Tapaan myös yhteistyökumppaneitamme ja kehitämme heidän kanssa toimintaa yhdessä. 

Mikä oli tässä päivässä parasta?

Tällä hetkellä bisneksessä on positiivinen meininki päällä ja sen johdosta kaikenlaista mukavaa aktiviteettia riittää. On hienoa kun saamme organisaationa hyviä tuloksia ja onnistumisia aikaiseksi.